10 Eylül 2014

Bir Fincan Şifa

Sonbahar geldi. Boğazlar yavaş yavaş gıdıklanmaya başladı. Hapşuruklar bizi çok özlemiş anlaşılan. Güneş yazın olduğu gibi bizi ısıtmasada hala yüzünü böyle sevimli gösterirken nezle olmamız bizleri bir lanete uğramış gibi hissettirmeye yetiyor.
Şifa'lı bir başlıktan sonra nedir bu lanet kelimesi dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız. Çok uzatmadan, benim küçücük bir önerim var size Sonbahar nezlesi için. Sağlıklı ve lezzetli bir içecek.
Malzemeler:
Bir tutam ıhlamur
Bir çay kaşığını doldurmayacak miktarda bal
İki dilim yeşil elma
Bir adet kabuk tarçın
Bir dilim limon
Bütün malzemeyi süzgeçli bardağınıza koyun, üzerine de kaynar su dökün ve 3-5 dk beklettikten sonra süzerek içebilirsiniz. Bu arada birçok insanın yaptığı bir yanlış var onu düzeltmek isterim. Şifalı otlardan çay yaparken, otları kaynatmayın sadece üzerine kaynar su döküp demleyerek için.. Aksi takdirde otların faydalarını öldürürsünüz ve zarar verir. 
Ben faydasını görüyorum, umarım sizler de faydasını görürsünüz. 
Geçmiş olsun :)

6 yorum:

  1. IIIyyyyyyy bir ürperti geldi.. :) Bunun tadı çok yoğun oluyor ama Aslıhan. Olumsuz tat koşullandım sanırım. İçilmiyor yani yazımın ana fikri bu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serkan bu koşullandırmayı yarattığım için özür diliyorum senden :) Fakat bahsettiğin yoğunluk benim yaptığım çayda olmuyor. Balı fazla koyulursa belki dediğin gibi yoğun olabilir. Hatta ben çayıma zerdacal ve zencefil de katıyorum ama çoğu insan tercih etmez diye yazmadım. Senin gibi düşünen çoktur, size anne zorlaması gerekir. "-İç şunu nasıl iyileşeceksin yoksa!" :)

      Sil
  2. tarif iyi de asıl ben bardağa bayıldım ;) geçmiş olsun bu arada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de benim gibi, bardaklarla aranız iyi anlaşılan. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Paylaşım için teşekkürler.Aynı zamanda lezzetli bir tarife benziyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim, umarım şifa olur :)

      Sil

Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Yorumlarınızı beklerim.

Recommendations by Engageya