28 Ocak 2015

Sürprizin -panik Hali

Kendime not...

Lütfen doğum günü sürprizi yaparken sakin ol. Yoksa birgün gelecek birinin doğumunu kalbinin en zirvede vuruşuyla kutlayacaksın.

Eminim her insan sevdiği birine doğum günü sürprizi hayal ederken, hazırlıklar yaparken ve bunu gerçekleştirirken büyük keyif alıyordur. Aslında ben de bu insanlardan biriyim. Ama ne yazık ki kalbim sürpriz anında kontrolünü kaybediyor ve sürpriz yapılan kişinin şaşkınlığı ne kadar sürerse kalp atışım zirvede kendini o kadar bekletiyor.

"Caağnım" annemin doğum günü için hazırlandık bugün ailecek. Annem, kutlama yapacağımıza dair umutlarını tam kaybetmişti ki battaniyenin altından çıkıverdik gün yüzüne.. Biraz korkutucu çokça mutluluk verici bir an oldu onun için. Gel gelelim, kadıncağız halimi bildiğinden şaşkınlığını içine hapsetmek zorunda kaldı orası ayrı. Ne oldu şimdi bu sürpriz midir efenim?  Ben buna kalpte önceden tahmin edilen anlık panik atağı diyorum.

***


Sözün özü anneler bir tane, başka yok. 
Vicdanımızın baş mimarıdır onlar. 
Bazen yanıbaşımızdalar bazen kalbimizin en derininde. 
Seslerini hiç duymamış olsak bile kulağımızda beliren bir ses tonu var onların. 
Ve her daim iç sesimizden daha baskın olurlar..

Bu sebeple kalbiniz dayandığı sürece onlara sürpriz yapın derim, çünkü al yanak onlar kadar kimselere yakışmıyor. İmkanınız mı yok? O halde aynaya bakın ve öyle bir gülümseyin ki kalbinize dokunsun.. Bir sıcak sarılmanın verdiği de bu değil mi zaten?

Sevgiler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Yorumlarınızı beklerim.

Recommendations by Engageya